PROIECTE
...........................................................................................................................................................................................................................................................

1. SERVICIUL REPREZENTANTUL PACIENTULUI

    Proiect prin care s-a infiintat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau un birou unde pacientii, fostii pacienti, familiile, apartinatorii sau insotitorii acestora se pot adresa atunci cand:
  • Doresc sa trasmita multumiri unui angajat al spitalului de ale carui servicii sunt multumiti
  • Sunt nemultumiti de calitatea serviciilor medicale
  • Au o sugestie sau o recomandare
  • Nu au fost tratat cu respect si consideratie
  • Doresc sa inregistreze o reclamatie
  • Au nevoie de informatii legate de procedura medicala sau tratament
Fii tu schimbarea pe care ti-o doresti! (Mahatma Gandhi)

Asociatia
       Sprijin Independent pentru Spitalul Zalau
ASISZ
© Copyright - s.c. ROVENA s.r.l. - 2014
    Prin acest proiect incercam sa stabilim un parteneriat intre spital si pacienti cu scopul de a imbunatatii calitatea serviciilor medicale si de a contribui in acest fel la dezvoltarea bunelor practici si a eticii profesionale in spital

2.   STOP PRIVIRILOR INDISCRETE

    Asociatia Sprijin Independent pentru Spitalul Zalau a initiat campania STOP privirilor indiscrete, prin care fiecare pacient nevoit sa isi petreaca cateva zile din viata in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, sa aiba parte de servicii medicale de calitate furnizate in conditii in care drepturile sale la demnitate, respect si intimitate sa nu-i fie incalcate.
    Ca pacient al sectiilor Urologie, Ginecologie, Chirurgie, Interne, esti expus privirilor celorlati pacienti din salon in timpul consultatiei, iar uneori situatia  e mult mai trista, vizitatori aflati in incapere asista la consultatii, spre  indignarea celui aflat in situatia in care e nevoit sa-si expuna anumite parti ale corpului. Iar toate acestea, daca personalul medical nu protejeaza pacientul folosind un paravan mobil.
    Aceasta problema ar putea fi rezolvata foarte simplu daca fiecare salon ar avea in dotare un paravan rulant care sa protejeze pacientul de privirile indiscrete din timpul consultatiilor. Prin aceasta campanie ne-am propus sa strangem fonduri pentru achizitionarea de paravane mobile care sa poata fi folosite in saloanele spitalului judetean.
    Pana in momentul de fata, s-a reusit achizitionarea a 23 de paravane, cu sprijinul financiar a unor sponsori locali si a Romanian Medical Society UK si le multumim.
    Obiectivul nostrum, este sa avem cate un paravan in fiecare salon, de aceea proiectul continua pana la indeplinirea obiectivului.

3.    VIATA E UN DAR. PRETUIESTE-O !

    Proiect prin care organizam gratuit cursuri de prim ajutor pentru comunitatea local? cu scop de preven?ie. Priectul se desfasoara in parteneriat cu Scoala Postliceala Sanitara Zalau si cu Serviciul Judetean de Ambulanta Salaj care de curand s-a oferit sa ne ofere tot spirijinul pentru acest proiect. SCOPUL proiectului este : Promovarea procedurilor standard de prim ajutor. Pana in present au beneficiat de cursuri, 40 de tinere mame care au fost instruite sa aplice metode de prim ajutor  sugarului si copilului mic (metode diferite de cele care se aplica in cazul adultului). Proiectul se desfasoara pe durata nedeterminata, atat timp cat exista doritori.

4.    O LUME A SUNETELOR PENTRU TOTI

    Proiect care debuteaza in 2013, in colaborare cu dr. Matioc Anamaria - ORL, proiect prin care ne propunem ca toti nou-nascutii din Spitalul Judetean de Urgenta Zalau sa beneficieze in mod gratuit de screening pentru stabilirea acuitatii auzului, inainte de a fi externati din spital. In acest sens, a fost nevoie de achizitionarea unui instrument de otoemisiuni acustice, achizitionat cu finantare Tenaris si Alpha Bank.
    Screeningul tutoror nou-nascutilor a inceput la 1 februarie 2014.

5.    AJUTA AZI UN NECUNOSCUT !

    In masura posibilitatilor, sprijinim unele cazuri sociale, de genul copiilor provenind din familii foarte nevoiase si care au nevoie de imbracaminte, produse de igiena personala si toate astea cu sprijinul unor oameni care nu raman indiferenti la acest gen de nevoi. Constant avem oameni care fac donatii constand in haine, jucarii, produse de igiena si le multumim.